6 Dec 2012


ΙΣΛΑΜ!  Συμβιβασμός Επί Ίσοις Όροις. 
(Αποστολή της κ. Ρεπούση ως Ειδική Επίτροπος σε Μουσουλμανικές Χώρες.)


(Η αφίσα των ελβετών που ρωτούσε: "Πώς θες να βλέπεις τη Λίμνη του Λουγκάνο σε 20 χρόνια. Οι επιλογές ήταν 2, η αριστερή και η δεξιά, όπως πάντα.)


     Η Ισπανία είχε 800 χρόνια Ισλάμ. Σπουδαίο Πολιτισμό παρήγαγαν ειδικά στην Ανδαλουσία, είναι γνωστά αυτά. Δεν ξέρω αν ήταν «Άλλο» Ισλάμ εκείνο, όπως ήμασταν Άλλοι και Αλλιώς και μείς κάποτε, πάντως σήμερα υπάρχει θέμα.

                                                (Το υπέροχο Τζαμί της Κόρδοβας.)

     Στη Ισπανία του σήμερα οι μουσουλμάνοι δεν μπορούν παραπονεθούν ότι δεν γίνεται σεβαστή η θρησκευτική τους ταυτότητα. Δεν ξέρω πόσα γουρουνάκια τους υποχρέωσε να φάνε στη Σεγκόβια η Βασίλισσα Ισαβέλλα κάποτε πάντως σήμερα, και ό,τι θέλουν τρώνε,  και ό,τι θέλουν φοράνε, και στην πρωτεύουσα την ίδια, τη Μαδρίτη, ένα Τζαμί μεγαλοπρεπέστατο έχουν, τεράστιο, από λευκό μάρμαρο, δίπλα στην Αρένα, την Πλάθα Ντε Τορος, και και και…

                                             (Το τεράστιο Τζαμί της Μαδρίτης.)

     Ήδη το μικρόβιο όμως έχει φτάσει και δω. Πολλοί ισπανοί σήμερα αναρωτιούνται: μπορώ εγώ να πάω στη Μέκκα μ’ ένα μπούτι χαμόν, από γουρουνάκι μαυροπόδαρο, pata negra στον ώμο; Και οι ισπανίδες, στις ζέστες τις μεγάλες, μπορούν να σουλατσάρουν στη Τζέντα τοπ-λες;

(Το Μελλοντικό Τζαμί της Βαρκελώνης. Ναι! Είναι η Αρένα Μονουμεντάλ. Οι καταλανοί που λόγω ευαισθησίας κατήργησαν τις Ταυρομαχίες θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα σύντομα την ευκαρία να δουν την πρώην πια ιστορική Αρένα, Τζαμί. Να 'ξερε ο συγχωρεμένος ο Σπύρος Καλογήρου πόσο διαχρονική και Παγκόσμια Κουβέντα είπε με κείνο το "Είναι πολλά τα λεφτά Άρη"!)

     Προσωπικά, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους μουσουλμάνους. Και φίλους είχα κάποτε και μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι μου φέρθηκαν καλύτερα από πολλούς χριστιανούς. Με ελληνική, ευγένεια, και γενναιοδωρία με φιλοξένησαν, αυτή που είχαμε κάποτε τουλάχιστον κι όχι και τόσο παλιά.

     Σπουδαία πράματα κάναν οι μουσουλμάνοι εδώ στην Ισπανία παλιά όμως αυτό πολύ παλιά και είναι άλλη συζήτηση, σε άλλη ευκαιρία. Σήμερα μόνο θέλω να καταλάβω: γιατί σε μια σειρά από «προοδευτικούς» ανθρώπους (ή καλύτερα σε εισαγωγικά κι αυτό, «ανθρώπους») φαίνεται «πρόοδος» και «πολιτισμός» η αποδοχή ισλαμικών modus vivendi ενώ το αντίστοιχο από πλευράς άλλης θρησκείας σε ισλαμική χώρα, έλλειψη σεβασμού και κακώς εννοούμενος εθνικισμός.

Μακάρι βέβαια να μπορούσε να ρυθμιστεί κι αυτό Φυσικά, χωρίς την Παρέμβαση "προοδευτικών ανθρώπων", χωρίς καν την παρέμβαση Ανθρώπων, να ρυθμίζονταν με τον Αρχαίο Νόμο «Πάρε-Δώσε.» Από κοινή Λογική και μόνο να μην έκανε ο καθένας στο «σπίτι» τού άλλου κάτι που στο δικό του θα του ήταν αδιανόητο να επιτρέψει. Όμως φαίνεται ότι όσο Λογικός κι αν είναι ο Νόμος, κι όσο Νόμος κι αν είναι, υπεράνω όλων είναι το Αρχαιότερο «Σύνταγμα»: με ακροτελεύτιο Άρθρο το «Ο Θάνατός σου η Ζωή μου».

     Κι αφού απ’ ό,τι φαίνεται, Φυσικά ούτε μπορεί και μάλλον ούτε συμφέρει να ρυθμιστεί το Ζήτημα, ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ.

Έχει τον κατάλληλο άνθρωπο η ΔΗΜΑΡ, για τόσο Λεπτά Ζητήματα. (Και πάνω έναν μπορώ να πω.)

     Προτείνω λοιπόν να διορισθεί, η κ. Ρεπούση Ειδική Επίτροπος (κάτι σαν την κ. Δαμανάκη που έχουμε στην Ε.Ε) αλλά η Μαρία της ΔΗΜΑΡ να πάει στον Απανταχού (στον Απανταχού, όχι στον Αγύριστο) Μουσουλμανικό Κόσμο. 

Να Διορισθεί!

Με το δάχτυλο, έτσι, «ΕΣΥ θα πας!», χωρίς διαγωνισμούς και αηδίες για τη θέση. Την έχει κερδίσει τη θέση αυτή με το σπαθί της. Άξιος θα είναι κι αυτός ο Μισθός της

     Μια βδομάδα στο Ισλαμαμπάντ, μία στο Αφιόν Καραχισάρ, άλλη στο Χαρτούμ, 15 μέρες θα χρειαστεί σίγουρα στην Άγκυρα για ευνόητους λόγους, (σίγουρα θα ’χει μεγάλο μερτικό του χρόνου της και η Θράκη, την αγαπάει πολύ τη Θράκη η Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.), ύστερα ένας μήνας τουλάχιστον είναι επίσης απαραίτητος μεταξύ Τζέντας και Βαγδάτης (στο Νουμπάι ούτε transit γιατί είναι μεγάλος Πειρασμός τα Ρόλεξ) και τον υπόλοιπο χρόνο ας τον μοιράσει εκείνη όπως κρίνει. (Παρίσι και τέτοια δεν έχει, ας βρουν οι Γάλλοι τη δική τους Μαρία να λύσει το τεράστιο αντικειμενικά πρόβλημά τους.)

Αποστολή της ποια θα είναι: Πολύ Απλή. Να διαδώσει την Πολυπολιτισμική Αντίληψη και την Θρησκευτική Ανοχή σ’ αυτές τις κοινωνίες. 

     Κι αν βρει χρόνο ας δουλέψει λίγο και το Πρότζεκτ της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης. Αλλά αυτό προαιρετικά, έτσι κι αλλιώς θα την επισκιάζει πάντα με τη Λάμψη του στο Ζήτημα ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου.

Αν η Μαρία δεχτεί την πρόταση, μπορεί να τα καταφέρει. Εγώ την πιστεύω. Πιστεύω πολύ στις δυνατότητες που έχει να διαστρεβλώνει πραγματικότητες. Αν χρειαστεί να υψώσει τους τόνους και το δάχτυλο, ας το κάνει, για το καλό τους θα ’ναι έτσι κι αλλιώς, πρέπει να "βοηθηθούν", να "ωριμάσουν" και οι μουσουλμάνοι κάποια στιγμή.

Γι' αυτό ετοίμασα για τη Μαρία μια πρόχειρη πιθανή σκηνή του Ρόλου της, για τις πρώτες μέρες τουλάχιστον, μετά δεν ανησυχώ, θα της βγει αυθόρμητα ο χαρακτήρας της, αλλά πρέπει να τους πάρει απ' την αρχή τον αέρα. Βουίζει ήδη μες στ’ αυτιά μου η η φωνή της να τους λέει:

- «Πρέπει να ανοίξεις το πνεύμα σου Ομάρ,

κι εσύ Ζαιρέ,

κοίτα με στα μάτια,

δε σε βλέπω, που κοιτάς;

Βγάλτο τέλος πάντων αυτό απ’ τα μούτρα σου!

Λοιπόν, Ομάρ και Ζαιρέ, ακούστε με καλά,

δε θα επιτρέψουμε άλλο να σας λένε απολίτιστους.

Κατ’ αρχήν θέλω να βοηθήσετε ως εθελοντές στην ανέγερση ενός Καθεδρικού Ναού στην Κεντρική Πλατεία του Κανταχάρ.

Και φωνάξτε μου και κείνους τους 69 Ταλιμπάν που κρύβονται σε Χίλιες και Μία Σπηλιές.

Ελάτε εδώ εσείς…

Ταλιμπάν!!!!! Σε σας μιλάω, μη χαϊδολογάτε τα γένια σας,

θα σας τα βγάλω τρίχα-τρίχα…

Με το που θα πω τους ζυγούς λύσατε θα πάτε κατ' ευθείαν να ξυριστείτε...

όμως...

ακούστε με πρώτα καλά και οι 69. Θέλω να εγγυηθείτε την παραχώρηση  του οικοπέδου στο κέντρο της Καμπούλ, ώστε δίπλα στο Τζαμί να χτιστεί μια Ορθόδοξη Εκκλησία, περιμένετε… δεν τέλειωσα…. Και ακριβώς δίπλα θα γίνει το Χριστιανικό Σχολείο.

Κατανοητό σε όλους;

Αν υπάρχει η παραμικρή διαφωνία θέλω να την ακούσω τώρα.

Κανένας δεν έχει να πει τίποτα;

Πολύ καλά λοιπόν, πηγαίνετε!

Μισό λεπτό…

Πρέπει να βάλετε καλά στο μυαλό σας ότι δεν μπορεί μόνο να ζητάτε. Τζαμί στο Παρίσι, Τζαμί στη Μαδρίτη, Τζαμί στη Ρώμη σε λίγο θα ζητάτε και στα Τρίκαλα σαν το Σαράφη... Δεν έχει σημασία ποιος είναι  Σαράφης, άλλο είναι το θέμα μας τώρα. Λοιπόν, η ζωή είναι πάρε-δώσε. Θυμάστε πόσο σας κακοφάνηκε όταν η Ελβετία πριν λίγο καιρό με Δημοψήφισμα απαγόρευσε τους Μιναρέδες;

Σας παρακαλώ πολύ παιδιά, θέλω να με βοηθήσετε να τους βάλουμε τα γυαλιά. Αν σας μαλώνω κάποια στιγμή και υψώνω τους τόνους, πιστέψτε με είναι για το καλό σας. Δε θα κάνετε τώρα και σεις τα ίδια που κάνουν αυτά τα βλαχάκια τα ελβετάκια..

Περιμένετε, θα σας πω εγώ πότε μπορείτε να φύγετε...

Ένα τελευταίο κι ανοίξτε καλά τ’ αυτιά σας…

Οι ευρωπαίοι, οι αμερικανοί, γενικά οι δυτικοί έχουν λεφτά (;;;) και τους αρέσει να ταξιδεύουν. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε κι αυτή την πηγή πόρων, είναι σπουδαία πηγή ο Τουρισμός! Λοιπόν,

Αχμέτ, εσύ που έχεις 12 ξαδέρφια στη Ρώμη,

24 στη Μαδρίτη

και 48 στο Παρίσι,

δε θες να σεβαστούν

ιταλοί, ισπανοί και γάλλοι

τον τρόπο που θέλουν να ντύνονται οι γυναίκες των ξαδέρφων σου;

Ε, αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουμε κι εμείς εδώ με τους δυτικούς

που αποφασίζουν να επισκεφτούν τον τόπο σας.

Μπορεί το τάνγκα να είναι μόδα και να περάσει αλλά για την ώρα φοριέται πολύ στη Δύση…

Μη μου πείτε ότι και σας δε σας αρέσει να υο βλέπετε…

Για φαντάσου Αχμέτ μια γερμανίδα για παράδειγμα να σουλατσάρει στους δρόμους της Καμπούλ

με το τάνγκα της βυθισμένο μέσα στο βαυαρικό «φαράγγι» της…

Ησυχία…

ΣΚΑΣΜΟΣ!!!!

Όσοι συμφωνούν μ’ αυτό το τελευταίο να ’ρθουν από δω….

Όλοι από δω ε;;;; »

     Αυτά για μια πρώτη αρχή μετά θα τα καταφέρει και μόνη της η Μαρία, το ’χει το διαστρεβλωτικό στο αίμα, θα τα καταφέρει.

Κι ύστερα δεν είναι δύσκολοι άνθρωποι οι μουσουλμάνοι… Κατά βάθος τουλάχιστον… Κι είναι πολλοί, πάρα πολλοί, και να θέλουμε δε χωράνε όλοι στον ίδιο σάκο. Όπως και οι χριστιανοί, δεν έχουμε καμιά δουλειά στο ίδιο τσουβάλι όλοι μαζί, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

     Ας το προσπαθήσουμε κι αυτό. Ας αναθέσουμε αυτή την αποστολή στη Μαρία και σε όλους τους «προοδευτικούς» "συνεργάτες" της, όλους όσους με τόσο πάθος υπερασπίζονται δικαίως τα δικαιώματα των μουσουλμάνων στις απανταχού χριστιανικές χώρες.

Να εξηγήσουν όμως ένα πράμα:

Πώς συμβιβάζεται απ’ τη μία να υπηρετούν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων που βομβαρδίζει, κυριολεκτικά με βόμβες βομβαρδίζει  Βαγδάτη, Τρίπολη, Καμπούλ κι από την άλλη όλη τους η ευαισθησία να εξαντλείται και να εστιάζεται στους μουσουλμάνους της Θράκης;

Ακόμη κι αν η κυρία Ρεπούση μπορέσει να πει κατά λέξη και κατάμουτρα στους Ταλιμπάν τα παραπάνω, θα τολμήσει να τους χλευάσει επειδή τιμούν τους νεκρούς τους. Αν οι Ταλιμπάν βλέποντας τις παρακάτω πρόσφατες φωτογραφίες από την Παλαιστίνη σηκωθούν όρθιοι και κρατήσουν Ενός Λεπτού Σιγή  στη Μνήμη των Νεκρών τους, θα σηκωθεί απαξιωτικά να φύγει όπως έκανε στις 19 Μαΐου του 2012 όταν στην Ελληνική Βουλή κρατήθηκε σιγή στη Μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων;

Ποιος είναι το Αφεντικό του Παράλογου;

Ποιος έχει κάνει αυτή την Κολοσσιαία Επένδυση στο Στρεψόδικο;

Ποιος προσφέρει κάθε τόσο άφθονο υλικό για να μπορούν να «διοργανωθούν» άπειρες Εκθέσεις Φωτογραφίας με θέμα «Οικογενειακές Στιγμές»

Ακολουθεί Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα " Οικογενειακές Στιγμές". Το υλικό προσέφεραν πλουσιοπάροχα οι κατά τ' άλλα "Υποστηρικτές του Ισλάμ"

                                                                                                        EL GRECO








2 comments:

  1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΣΟΥ

    ReplyDelete
  2. Δημητρόφσκι, κάνε ό,τι μπορείς να φτάσει η πρόταση στη ΔΗΜΑΡ, στην Αγίου Κωνσταντίνου, στον Άγιο Κωνσταντίνο τον ίδιο και στη Μητέρα του την Αγία Ελένη, όπου τέλος πάντων. Η Μαρία Ρεπούση είναι η Λύση!

    ReplyDelete