13 Jan 2013

PEDRO OLALLA: Φυλάσσοντας Θερμοπύλες.



     Σήμερα ήθελα να συστήσω στους φίλους μου, (σε όσους δεν τον γνωρίζουν) έναν σπουδαίο ΕΛΛΗΝΑ. Τον PEDRO OLALLA και τη δουλειά του. Ας είναι ισπανός, δείτε με πόση αγάπη μιλάει για την Ελλάδα. Δείτε τη δουλειά αυτού του ανθρώπου, (έχει ελληνικούς υπότιτλους το βίντεο) και μετά ανατρέξτε στη μνήμη σας ή στο youtube και δείτε την οποιαδήποτε συνέντευξη τού έλληνα Πρωθυπουργού στα διεθνή μέσα την περίοδο 2009-2011.

     Μοιραία ένας ξένος αναρωτιέται: ποιος λέει αλήθεια; Ο έλληνας ή ο ισπανός. Ο έλληνας λέει ότι ότι οι έλληνες είναι διαφθαρμένοι και ο ισπανός τους υπερασπίζεται σαν έλληνας. Μήπως ο έλληνας πρωθυπουργός είχε πάθει κρίση ειλικρίνειας και ο ισπανός ελληνιστής οξύ χρυσαυγίτικο εθνικισμό; Συμβαίνει κάτι άλλο ανεξήγητο; Οι ισπανοί φίλοι μου στους οποίυς έκανα το «πείραμα» που σας μιλώ… «den katalavenun».

     Η αλήθεια είναι ότι δε βγαίνει εύκολα νόημα απ’ όσα συμβαίνουν ειδικά τα τελευταία χρόνια. Προσπάθησα να εξηγήσω αλλά πώς να εξηγήσεις σε ξένους ανθρώπους το τί γίνεται στην Ελλάδα σχεδόν 200 χρόνια τώρα. Απ’ την αθώα ίσως ξενομανία του Κοραή μέχρι την αχαρακτήριστη της Μαρίας… Πώς να εξηγήσω ότι η μεγαλύτερη αγωνία πολλών εκ των «ελλήνων» που σχεδιάζουν την εκπαιδευτική πολιτική της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια είναι να μιλάμε καλά αγγλικά. Πώς να εξηγήσω ότι η Καταστροφή μας στη Σμύρνη δεν έγινε λόγω του βαλκανικού μας κωλοχαρακτήρα να σπρωχνόμαστε για να μπούμε πρώτοι σε λεωφορεία και πλοία όταν αυτό λέει και γράφει άνθρωπος που επέλεξε η ελληνική Πολιτεία να έχει την Ευθύνη του τί θα λέγεται και θα γράφεται; Γιατί αυτό είναι το θέμα, όχι η Μαρία, το ποιος έβαλε τη Μαρία σ’ αυτή τη θέση.  Πώς να εξηγήσω ότι ούτε το ’22 οι τούρκοι προσπαθούσαν να βάλουν τρυφερά τάξη στη βαλκανική μας φλέβα, ούτε το 2010-12 (κοκ) οι «ευρωπαίοι» στην διεφθαρμένη φύση μας.

     Το πιο σημαντικό είναι ίσως αυτό που δεν λέω στους φίλους ισπανούς. Αυτό που μ’ έπιασα επ’ αυτοφώρω να σκέπτομαι. «Πάλι καλά η Άλμπα μου, την ελληνική Ιστορία θα τη μάθει από ισπανούς.»

     Κι έτσι, δε θα διαβάσει ποτέ (ελπίζω) πως κάποτε στις Θερμοπύλες δεν ήταν απλά οι 300 πολυδιαφημισμένοι σπαρτιάτες. Ούτε καν άντε κι άλλοι 700 θεσπιείς.
ΌΧΙ!!!!!
Εκεί,
στην «Πραγματικότητα»,
περίπου στο ύψος των Καμένων Βούρλων,
ήταν άλλα 3.000.000 έλληνες πολεμιστές αλλά
συνωστίστηκαν και δεν πολέμησαν γιατί
ποδοπατήθηκαν για το ποιος θα πιάσει
την καλύτερη ξαπλώστρα στην παραλία του Αγίου Κωνσταντίνου.

Αυτή την «αλήθεια»
την αφήνω να τη γράψει η Μαρία.
Και δεν είναι μόνη της η έρμη η Ρεπούση η Μαρία
στην προσπάθειά της να μας πει την «πραγματική» μας Ιστορία.
Είναι κι άλλοι, ένα σωρό στην ίδια συμμορία.  

(Μαζί με τη βαλκανική μου, η Μαρία ξυπνάει και την Ευτελή Ποιητική μου φλέβα.)

     Βρείτε μια στιγμή και δείτε το βίντεο. Ο PEDRO OLALLA είναι πραγματικός φίλος της Ελλάδας. Πάνω κι απ’ αυτό όμως νομίζω είναι φίλος του Δικαίου. Συμπεριφέρεται καιρό τώρα σαν πραγματικός φίλος. Διαλαλεί δηλαδή παντού με Βροντερή Φωνή τα Χαρίσματα των φίλων του, και τα Ελαττώματά τους (τα σίγουρα υπαρκτά) τα Ψιθυρίζει στο αυτί. Αυτό νομίζω κάνει πάντα ένας πραγματικός φίλος. Όχι το αντίθετο. Καθαρά εμπειρική η θεωρία. Είχα και έχω φίλους κι απ’ τις δυο κατηγορίες.

                                                                                                               EL GRECO


No comments:

Post a Comment